Головна » Істоти і полтергейсти » Архангел Ієремиїл - історія, сфера відповідальності і молитви

    Архангел Ієремиїл - історія, сфера відповідальності і молитви

    Ім'я, яке носить архангел Ієремиїл, перекладається з древнього івриту як "Піднесення до Бога" або "Висота Божа". Частина джерел пропонує дещо інше написання цього імені - Рамііл або Єрахмеїл. Ієремиїл згадується як в християнській, так і в іудейській традиції. Він є не тільки архангелом, але і архистратигом - воєначальником небесних сил. Цей небесний титул говорить про владу, яку має його власник в небесному світі. Найчастіше таким називають архангела Михайла, але не тільки володіє титулом архістратига.

    Ієремиїл Також відомий як РЕМІЕЛЬ.

    Архістратиг Ієремиїл згадується в Третій книзі Ездри. Разом з уриїл він був первосвященика і пророку Ездри для того, щоб відповісти на питання праведника про кінець світу. Так звучить присвячений цій події уривок тексту з цього джерела:

    Чи не про те ж чи запитували душі праведних в затворах своїх, кажучи: "доки таким чином будемо ми сподіватися? І коли плід нашої відплати?" На це відповів мені Ієремиїл Архангел: "коли виповниться число насіння в вас, бо Всевишній на вагах зважив вік цей, і мірою виміряв часи, і числом перелічив годинник, і не посуне і не прискорить до тих пір, доки не виповниться певна міра.

    Можливо, завдяки цій цитаті на іконах цього архангела зображують з вагами в правій руці.

    В іудаїзмі архангел Ієремиїл є одним з семи архангелів-творців, які допомагали Богу при створенні світу і продовжують надавати йому допомогу при управлінні світом людей і зараз. В іудейській традиції він не тільки допомагає зрозуміти похмуре майбутнє гріховного світу, а й побачити святе для кожної людини - вічне життя в небесному світі, яка очікує праведників.

    Під ім'ям Рамііл цей архангел згадується в Книзі Еноха. Це ім'я перекладається як "Грім Божий". Енох називає його шостим за рахунком архангелом, наближеним до Бога. За його ж словами, це ангел надії, який відповідає за доставку душ віруючих в небесний світ і пророчі бачення, даровані Богом.

    Ієремиїл згадується і в апокрифічних текстах, написаних Барухом ще до початку нашої ери. З цього джерела, саме він наділив Баруха даром віщуна. Завдяки йому Барух дізнався про прихід Месії, яким виявився Ісус Христос. Одне з одкровень цього апокрифічного автора говорить про подорож з Іереміілом по різних рівнях небес з метою його духовного збагачення. Побачивши, як прекрасне життя в небесному світі, автор утвердився у своєму бажанні підтримувати свою праведність і служити на благо божественних ідей.

    У підпорядкуванні Ієремиїл має армію ангелів покаяння. У кожного архангела є в підпорядкуванні нижчі божественні сутності, які допомагають їм виконувати свої функції. Так, у архангела Чамуіла, наприклад, це ангели любові, які сприяють поліпшенню відносин між людьми, а у селафиїл - ангели молитви. Ангели покаяння знаходяться поруч з людьми, яким потрібна їхня допомога. Вони незмінно присутні під час покаяння, сповіді чи причастя, а також приходять під час молитви, зверненої до будь-якого зі святих або ангелів.

    З якими проблемами можна звертатися до архістратигу Іереміілу

    Архістратиг Ієремиїл

    За переказами, архістратиг Ієремиїл сприяє поверненню людини до Бога. Йому можна молитися для того, щоб відкрити очі на єдино вірне думку про релігію близькій людині. Якщо ви вважаєте себе зобов'язаним врятувати його заблуканих душу, ви можете молитися за нього.

    В іудейській традиції Ієремиїл відкриває очі грішникам, змушуючи їх бачити як можливості вічного життя душі, так і перспективи грішного світу. До нього можна звертатися для того, щоб змусити прозріти будь-якої людини, причому не тільки в духовному сенсі. Якщо вашого близької людини обманюють, а він не бажає помічати цього, помоліться за нього архангелу Іереміілу.

    Звернення до цього архангелу і підлеглим йому ангелам покаяння допоможе в роботі по очищенню карми і внутрішньої духовної роботи. Вони нагадають вам про вчинені і вже забутих гріхах, а також додадуть сил для роботи над їх виправленням. Можна молитися ангелам покаяння і Іереміілу для того, щоб знайти сили покаятися в скоєному і скинути тягар провини.

    Енох називає Єремії провідників душ праведників в Рай, тому йому можна молитися і за покійних родичів. Навіть якщо ви впевнені, що ваші близькі були грішниками, яким закрита дорога на небеса, ви можете просити за них архангелів - молитися можна за будь-якої людини, яким би грішником він не був. Навіть після смерті грішну душу можна відмолити.

    Крім цього, по Еноху, цей Божий посланник відповідає за пророцтва. Якщо ви займаєтеся відкриттям третього ока або мрієте стати ясновидцем, ви можете попросити у нього втілення вашої мрії. Але не забувайте про те, що божественні сутності нагороджують такими дарами тільки тих людей, які використовують на благо людства, а не заради збагачення.

    Молитва архангелу Іереміілу

    Архангел Ієремиїл

    Вище вказані проблеми і труднощі, з якими можна звернутися до архангелу Іереміілу. Він допоможе кожній віруючій людині. Молитву можна читати в будь-який день, в будь-який час доби, коли з'являється потреба в допомозі цього архангела:

    Про великий архістратиг і архангел Божий Іеремііле, в сонмі ангелів світла Ти є невимовна і незбагненна висота Господнього. Милістю Бога Всевишнього Ти відкрив віруючим Царство Небесне, і благодаттю молитов Пречистої зберігаєш нас в мирному покриві висоти Твоєї. Про пречудний і чудовий Ангел Божий, умоли людинолюбця Бога, та заступництвом ангельським твоїм дарує нам незламну міцність духу і тіла нашого, так збагатить серця наші незгасним світлом віри і любові Христа. Так з чистим серцем співаймо, прославимо і благословимо єдиного в Тройці Святій Господа Бога, Творця і Спасителя нашого, безсмертного Царя, передвічного Влидикі, Отця і Сина і Святого Духа, завжди, нині і повсякчас, і в нескінченні і нескінченні віки віків, амінь.

    Читаючи молитви одному з наближених до Бога ангельських сутностей, слід згадати про те, як потрібно молитися. Ви можете робити це коли вам зручно, але є кілька важливих правил. Пристойна для молитви поза вказана архангелом Селафіілом, її можна побачити на його іконографічних зображеннях. Читати молитовні тексти можна як уголос, так і про себе - головне, щоб ваші думки були звернені до Бога і архангелу, у якого ви просите сприяння і допомоги.

    В цілому, архістратиг Ієремиїл здатний допомогти в будь-якій ситуації, яка стосується покаяння - від напрямку на істинний шлях грішника до переосмислення свого життя після фізичної смерті душею, яка вже знаходиться в потойбічному світі. Звертаючись до нього, можна відмолити грішника і врятувати його душу від пекельних мук. Молитви цього архангелу читають для допомоги в духовній роботі над собою, а також набуття пророчого дару, який буде використовуватися на благо людства.