Головна » Істоти і полтергейсти » Звернення до Перуну - молитви, славлення, гімни, підношення дарів

    Звернення до Перуну - молитви, славлення, гімни, підношення дарів

    За старих часів до Перуну зверталися тільки волхви, старійшини і глави держав, а також воїни, якими він особливо шанувався. Його вважали покровителем князя і князівської дружини. На капищах Перуна було прийнято давати військові присяги, а також скріплювати клятвами договору про припинення військових конфліктів.

    славлення Перуна

    Мирні договори на капище бога-громовержця, здавалося б, позбавлені сенсу. Однак цей бог не любить людей, які порушують свої клятви. Він цінує честь і доблесть. Тому за старих часів вірили, що якщо порушити цю на капище бога Перуна клятву, військова удача відвернеться від порушника.

    У сучасному світі Перуна шанують люди, які займають керівні посади або прагнуть їх зайняти, а також військові та люди, які бажають перемоги у важливій справі. Звернення до цього богу потрібно для захисту, в тому числі і для солдата, а також від пристріту і псування. Крім цього, контакт з цим божеством допоможе досягти вершини кар'єрних сходів і зміцнити здоров'я. Але допомагати цей бог готовий тільки тим людям, які відрізняються сміливістю і завзятістю. Він не любить скигліїв і слабохарактерних людей.

    Звернення до Перуну для отримання підтримки і захисту

    Бог Перун

    Це звернення до Перуну можна читати в будь-який час, в будь-якому місці, коли з'являється потреба в його допомоги. Якщо вам потрібно здобути перемогу в складній справі або захиститися від ворогів, допомога покровителя воїнів зайвою не буде. Цей же текст можна читати для захисту після підношення треби:

    Перуна! ВМІ призиває Тебе, Славен і Тріславен буди! Здоров'я і безліч Рода всім чадам Сварожим дажьді, пологах покровительства милість яви, прави над усіма, вще через Родно! Тако бисть, тако єси, тако буди!

    Найкраще вивчити текст напам'ять, щоб в потрібній ситуації прочитати його відразу ж. Не забувайте виявляти вдячність божеству після отримання того, чого ви хотіли.

    Гімн Перуну для захисту - стане в нагоді і солдату, і цивільному

    Давньослов'янський Бог Перун є одним із проявів Рода Всевишнього

    За старих часів вірили, що гімн Перуну перед боєм може захистити від загибелі в битві. Сучасним солдатам не чужі такі вірування. Гімн можна читати перед боєм, як це робили наші предки. Якщо вірити сучасним легендам, він не дає впасти в битві. Знаючий ці слова солдат повернеться додому цілим і неушкодженим. Культ Перуна сильний донині, не варто недооцінювати дари цього божества.

    Крім цього, даний гімн наговорюють на воду для зняття пристріту і псування, а також для захисту від злого чаклунства і підступів ворогів. Якщо ви підозрюєте, що на вас наводять негатив, спробуйте читати цей гімн. Робити це потрібно вранці, до сніданку і вмивання. Гімн голосно налічується на чашку з водою, читати потрібно 33 рази:

    Перун, божественний ратник золотих вед,
    Перун, що дарує силу вещую, силу дзвінку, шляхетну,
    Перун, ти - священний вогонь,
    Ти - живий вогонь, возсіяв радісно многоцветьем квітів первозданних.
    Перун - Бог іскрометний, Ведо небесне, Бог безпристрасно правди небесної.
    Ти завжди перший у честі боріння,
    Ти чуєш скликають тебе.
    Моє серце чесне в серці своєму віщого.
    І зберігаю я честь і гідність, згадуючи про чесну доблесті твоєї.
    Ти вклав в моє тіло зброю, чистоту душі моєї світлої.
    Той божественний дар збережу я, вогонь віщий, священний.
    Хлібом ситним своїм я тебе обдарую.
    Якби в моєму житті оком полум'яним, щоб бачити мені все.
    Проявити в моєму житті словом полум'яним, словом мудрості, і нехай править воно моїм життям.
    Велика твоя суть, Родом дана,
    Ти відкрив мені шлях, і нехай буде так,
    І нехай буде так і на всі віки.
    Слава тобі, родич Перун.
    Слава тобі, родич Перун.
    Слава тобі, родич Перун.
    Бог чистоти життя моєї,
    Бог славного вогню вічного,
    Бог, що з'єднує сили мої в благодать велику, справжню,
    Слава тобі, гої Перун.
    Бог, і вночі, і вдень ти завжди зі мною,
    Ти сіяєш завжди різнобарв'ям вогню.

    Це адаптований для сучасного російськомовного людини варіант гімну. Існує ще древневедіческій текст, проте він досить складний у вимові і розумінні.

    Молитва Перуну про захист - текст і відповідні для неї ситуації

    Перун - у слов'янській міфології бог-громовержець, чиє ім'я є головним в пантеоні богів князя Володимира

    Молитва Перуну може читатися в багатьох ситуаціях. Наприклад, вона досить популярна серед матерів, дружин і сестер військовослужбовців, які бажають, щоб їх рідна людина повернувся додому неушкодженим. Читають цей священний текст і люди, які прагнуть обійти всіх ворогів і конкурентів - не важливо, на кар'єрних сходах або ще де-небудь.

    Але, в першу чергу, молитва Перуну необхідна військовому. Вона вбереже від смерті і поранення в бою, а також допоможе зробити подвиг, отримати підвищення звання або досягти іншої мети, яку б схвалила цей бог. Молитва Перуну про захист може читатися і перед боєм.

    Молитви до цього слов'янському богу зазвичай читаються в повний голос:

    Перуна, Отче наш! Гримлять у Сварзі Синьої твій Меч і Щит. Ми, вірні діти Твої, чуємо Силу Твою невимовну, Силу Праведну, Родом дану, в Колі Живого явища Ти лад оберігаєш, рід Руський і нас православних завжди захищаєш. Захисти душі наші свято Перуниці, а тіла наші - Вогненними громницею, нехай вони нас не чіпають, а ворогів відганяють. Горить в душах наших Вогонь Сварожий, Вогонь Віри Праведної, Святий Божий. Тому з Тобою ми завжди єдині, в Триглаве Великому об'єднані, прибуду до нас на заклик наш! слава Перуну!

    Славлення Перуна - текст і відмінності від молитов та інших текстів

    Славлення Перуна, як правило, читається під час приношення треби. Це - текст для вираження свого поваги божеству і подяки за допомогу. Відмінність його від молитов та інших текстів звернення до богів полягає в тому, що в молитві зазвичай висловлено прохання, а в славленні - повагу і вдячність.

    Висловити славу Перуна можна такими словами:

    Будь благословенний, Перуна - Вождь наш, і нині, і повсякчас, і на віки вічні! І веди нас до Славі Трисвітлого! Тако бисть, тако єси, тако буди!

    Як правильно приносити треби Перуну

    Треба - це обов'язковий для кожного язичника спосіб висловити свою віру, відданість, повагу і вдячність божеству. За старих часів треби приносили по відповідним кожному богу свят, а також "в приватному порядку" перед проханням і після отримання допомоги від божества.

    Підготовка Треби для принесення її Перуну

    Кожне божество має свої переваги, і якщо ви звертаєтеся до одного з них, про ці переваги слід знати. Не забувайте про те, що будь-яка сила, до якої ви звертаєтеся в змовах або молитвах, вимагає плати. При роботі з темними силами це відкуп у вигляді міцних спиртних напоїв, тютюну і монет, що залишається на перехресті. А при зверненні до Перуну і іншим слов'янським божествам таким откупом стає треба. Боги не стануть допомагати вам, якщо ви забуваєте висловити їм свою віру і вдячність, особливо, якщо мова йде про присвячених їм святах.

    Треби Перуну приносяться ближче до вечора, коли стемніє. Відповідне цьому богу дерево - дуб, до того ж, присвячені йому капища воліли встановлювати в дубових гаях і лісах. Тому приносити дари Перуну покладається біля дуба. Те, що ви вирішили піднести в якості треби, можна покласти просто на землю під дубом.

    Якщо неподалік від вашого місця проживання є капище або ідол Перуна, можна принести требу туди. Перед тим, як покласти її перед ідолом, обійдіть навколо нього один раз за годинниковою стрілкою, тримаючи требу в руці.

    Як треби для бога-громовержця в старовину часто брали залізо - підкови і зброю. Зараз ці предмети стали занадто важкодоступними, тому приносять в дар божеству зазвичай напої та продукти харчування. Традиція людських жертвоприношень на Перунів свято зійшла нанівець, як і принесення в жертву биків і птахів в честь цього божества. Втім, птахів іноді все ж приносять в дар в особливих випадках.

    Ідол Перуна в Києві

    Як дарів підходить практично будь-яке м'ясо - баранина, курка, яловичина, дичина і навіть сало. Яйця, каша, горіхи і мед, борщ, зерно і пироги - ось короткий список їжі, яка може стати требою цьому богу. З напоїв добре підійде молоко, пиво або червоне вино. Вибирайте те, що доступно в даний момент, але треба завжди куплена спеціально, а не знайдена будинку в холодильнику.

    В цілому, допомога Перуна знадобиться військовому, наполегливій кар'єристові або просто наполегливій людині з хоробрим серцем. Звернені до нього молитви і гімни допоможуть вижити на війні і здобути перемогу в будь-якій справі. Захист, яку може дарувати це божество, здатна вберегти від будь-якої псування або пристріту.